Waar kun je voice overs uit Nederland boeken?

Wie opzoek gaat naar betaalbare stemmen, zal concluderen dat je soms door de voice-over websites het bos niet meer kunt zien. Daarom is het fijn dat er een voice-over platform is dat er bovenuit steekt. Eentje met zowel betaalbare stemacteurs als professioneel klinkende stemmen. In deze blogpost tips waar je dé perfecte voice-over boeken kunt voor jouw commercial of video.

Voldoende freelance stemacteurs

Het is belangrijk dat een voice-over website voldoende freelance stemacteurs herbergt. Je wilt immers niet een website met 3 stemmen waarbij je de perfecte stemacteur of stemactrice mist. Een goed platform heeft de juiste mix van stemmen, en daarmee bedoelen we niet teveel stemmen zodat het lastig kiezen is, maar gewoon net genoeg feelance voice-over stemmen zodat er wel de juiste stem tussenzit zonder dat je urenlang alle demo’s moet beluisteren wat werkelijk echt zonde van je kostbare tijd is.

Hoe klinkt een goede voice-over demo?

Een goede voice-over demo laat horen wat een stemacteur of stemactrice kan. Dus niet alleen maar stukjes uit een radiocommercial, maar ook stukjes uit een tv-commercial, bedrijfsfilm of zelfs een fragment waarin de voice-over een voicemail inspreekt voor een bedrijf. De juiste mix van fragmenten is heel belangrijk om een goed beeld van de betrokken voice-over te vormen. Let dus goed op het feit of de getoonde demo hieraan voldoet.

Radio voice-overs

Radio voice-overs zijn vaak werkzaam bij, jawel, radiostations. Men spreekt ook wel van een station voice als men ook de radio jingles inspreekt. Maar radio stemmen zijn niet altijd het beste om een bedrijfsfilm of elearning video in te spreken. Bovendien rekenen ze soms hogere voice-over tarieven vanwege hun bekendheid op de radio. Wij adviseren daarom gewoon betaalbare stemmen die veelal bedrijfsfilms inspreken. Meer bang for buck zou een Amerikaanse voice-over zeggen.

Nederlandstalige voice-over boeken

Er zijn ook websites die zich volledig richten op Nederlandse voice-over stemmen boeken. Dan heb je alle bekende Nederlandse stemacteurs op een rij, en omdat ze veel Nederlandse teksten inspreken weet je ook dat taalkundig goed op de hoogte zijn waardoor vervelende retakes worden vermeden. Mocht je dus een Nederlandse stemacteur zoeken is die overweging ook zeker de moeite waard in je zoektocht naar dé perfecte voice-over.