Welke makelaar is de beste in Amsterdam?

Je bent op zoek naar een makelaar in Amsterdam, daar kunnen diverse redenen voor zijn: je wilt een huis kopen, verkopen, huren of verhuren. Uiteraard wil je niet zomaar een makelaar, maar hoe bepaal je wat de beste makelaar Amsterdam is?

De meeste mensen hebben zelden tot nooit te maken met een makelaar, het is dan ook lastig om te bepalen welke makelaar goed en welke makelaar minder goed is. Ook het imago van makelaars helpt niet mee, het zijn over het algemeen gladde jongens op Vespa’s met nog gladdere praatjes. Ze kunnen bij wijze van spreken nog ijs verkopen aan een Eskimo.

Schakel hulp in

Bij Huizenmarkt herkennen en erkennen wij dit probleem, daarom hebben wij ons als taak gesteld om zij die op zoek zijn naar een betrouwbare makelaar een hand te helpen.

Hulp inschakelen kan op allerlei manieren, je kunt navraag doen in je omgeving, bijvoorbeeld bij vrienden en familie. Je kunt online kijken naar kantoren met goede (Google) reviews of je kunt het team van Huizenmarkt inschakelen.

Wij kennen de markt op ons duimpje, en de meeste makelaars van de makelaarskantoren in Amsterdam kennen wij persoonlijk. Wij weten wie te vertrouwen en wie niet. Want helaas is het inderdaad zo dat sommige makelaars ietwat op cowboys lijken.

Hoeveel kost een makelaar in Amsterdam?

Er is geen eenduidige antwoord op de vraag hoeveel een makelaar in Amsterdam kost. Allereerst hangt het af van de service waar je gebruik van wilt maken, het maakt uit of je een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren.

Ook zijn er per dienst nog verschillen in het verdienmodel van makelaars. Het ene makelaarskantoor vraagt een vast bedrag voor het regelen van de koop, verkoop, huur of verhuur van een woning. Het andere makelaarskantoor werkt op basis van courtage, dat laatste wordt enkel gedaan bij de koop en verkoop van woningen.

Makelaarscourtage

Betaal je makelaarscourtage, dan betaal je een percentage over de koop-, dan wel verkoopprijs van een huis. Vaak liggen de percentages tussen de 1 en 2%. 1 of 2% lijkt weinig verschil, maar die ene procent kan je uiteindelijk duizenden euro’s kosten of schelen.

Amsterdam telt meer dan 1.500 makelaars, deze wildgroei aan makelaars komt mede doordat in principe iedereen makelaar kan worden. Kies niet de eerste de beste, doe gedegen onderzoek.