Goedkoop je auto parkeren Schiphol

parkeren Schiphol

In een periode van economische groei is het niet vreemd dat het aantal vluchten vanaf Schiphol op een recordhoogte is. Mensen hebben meer te besteden en dat wordt uiteraard uitgegeven aan het nemen van een heerlijke vakantie. Veel mensen kiezen ervoor om hun bestemming met het vliegtuig te bereiken en Schiphol is daar nog steeds de meest aangewezen plek voor.

Parkeren in de buurt van de luchthaven

parkeren SchipholHet is bij de meeste Nederlanders we bekend, dat je de auto kunt parkeren op Schiphol. Er is hier heel erg veel plek beschikbaar op het lang parkeren gedeelte van de luchthaven. Je hoeft natuurlijk niet met de auto te komen, je kunt ook met het openbaar vervoer of je laten afzetten door vrienden. Wil je echter de vrijheid hebben om helemaal zelf naar de luchthaven te gaan, dan is de auto echt de beste optie. Meer hierover op: Schiphol.nu

Wil je echter lang parkeren op Schiphol, kost dit wel flink wat geld. Voor sommige geen probleem, maar voor anderen is het toch prettig als je wat kunt besparen. Een vakantie is immers al duur genoeg. Daarnaast staat de Nederlander er natuurlijk om bekend altijd wel wat te willen besparen. De parkeerkosten zijn daar een aangewezen manier voor, want het kan flink schelen als je jouw auto niet op Schiphol zelf parkeert.

Externe bedrijven met eigen parkeerplekken

Doordat er jaarlijks zoveel mensen naar Schiphol moeten, is er een hele markt ontstaan voor mensen die hun auto willen parkeren. Er zijn namelijk bedrijven die hun eigen parkeerplaatsen hebben, net buiten de luchthaven.

Op de heenreis is het vaak gebruikelijk dat je naar die locatie komt met je eigen auto om hem daar te parkeren. Vervolgens wordt je met een busje afgezet bij de terminal en kun je direct inchecken. Het is daarmee zeker niet onhandig. Op de terugreis is het iets minder handig. Er rijden vaak gedurende de dag verschillende busjes tussen de luchthaven en de externe parkeerplaats. Als het een wat kleinere aanbieder is, moet je soms zelf even bellen om opgehaald te worden.